Wil jij in balans kunnen rijden samen met je paard?

Of heeft je paard een blessure gehad en wil je weer voorzichtig aan de slag?

In de training leren we het paard te ontspannen en in balans te lopen en leren we hoe het een ruiter echt kan dragen, zonder daarbij te compenseren in het lichaam.

Biomechanisch moet alles kloppen. Het verticaal evenwicht, de horizontale balans daarna kun je gaan werken aan het sluiten van de onderlijn. De lateroflexie. Dit is een proces van jaren, maar zo belangrijk voor het lichaam van je paard. Voorkom hiermee blessures doordat er geen compensatie in het lichaam plaats vindt.

Tijdens de training kan het paard nog wat vasthouden in het lichaam. Dat kan met wat releases of behandelingen van osteopaat of fascia-therapeut worden opgelost. Samen zorgen we ervoor dat het paard zo goed mogelijk kan bewegen.

Je kunt contact met mij opnemen voor instructie en voor de revalidatie van paarden. Ik werk daarbij volgens het systeem van EquicarePlus en 4Dimension Dressage van Karin Leibbrandt. Karin is ook auteur van het boek ‘Je paard succesvol trainen, paardvriendelijk presteren met het moderne sportpaard’ (verkrijgbaar bij Het Boekenschap).

Ik werk vanaf december vanuit de omgeving Noord-Limburg. Ook kun je kijken op mijn Facebookpagina, sandraoostdamrevalidatietraining. Bellen kan op 06-42299770 of mailen info@sandra-oostdam