Kleine Bas (4 jaar) staat al een tijdje in training bij ons op locatie.  Georgette rijdt endurance met haar andere arabieren en Bas is haar ‘opvolg’paard. Hij mag straks zijn oneindige kilometers gaat maken. We trainen eerst op de grond zijn balans en maken hem sterker, zodat hij straks een ruiter goed kan dragen en op eigen benen kan lopen.

Maar eerst werken we aan de basis. Het trailerladen hier naartoe duurde best een tijd, dus daar gaan we ook aan werken. Verder kent hij nog niet veel ‘vreemde’ dingen dus wat schriktraining is ook wel handig als we straks naar buiten gaan met hem. Tussendoor hebben we elke les aan zijn balans gewerkt. Bas liep erg op zijn voorhand en had een enorme onderhals, zoals de meeste arabieren kon hij ook flink showen! Dit heb ik al erg kunnen verbeteren, hij loopt nu op 4 benen en maakt zich lang. Zijn buikspieren gebruikt hij en zijn achterbenen komen mooi onder zijn lichaam ipv ver erachter.

We zijn begonnen met het aan de hand meelopen, zonder dat hij mij omver loopt of op mijn hielen trapt. Wel zo fijn! 🙂

 

 

 

 

Het zeil was ook erg spannend, hij sprong eroverheen! Maar al gauw kwam het vertrouwen en konden we er samen overheen wandelen. De trailer was spannend en al snuffelend probeerde hij het toch en stapt hij er nu vol vertrouwen in!

 

 

 

 

Daarna hebben we rustig het zadel geïntroduceerd. Het wordt al een echt rijpaard!
Het hangen op zijn rug ter voorbereiding op het rijden. Wennen aan het gewicht van de ruiter.

 

 

 

 

Het inparkeren en dus het sideways towards geleerd, zodat Georgette ook onderweg kan op- en afstappen van beide kanten.

 

 

 

 

En als kers op de taart ………………………!