Revalidatie
Het revalideren van een paard gaat als volgt:
Na kennismaking en onderzoek wordt er wordt door mij eerst een behandelplan opgesteld. We gaan samen kijken wat we kunnen verbeteren. Voeding, huisvesting, hoefbalans en natuurlijk de training. Soms zijn er ook behandelingen van tandarts, osteopaat, cranio sacraal of chiropractor nodig.
Zodra dit op orde is gaan we eerst vanaf de grond aan het werk. Het paard zijn balans te verbeteren. Verticaal en horizontaal. Als dit allemaal vanzelfsprekend gaat worden kunnen we de onderlijn gaan sluiten. De buikspieren gaan aanspannen en een mooie schoftlift maken en dus lateroflexie aan gaan nemen. Dit proces gaat natuurlijk niet allemaal in een dag, ook niet in een week. Hier gaat veel training aan vooraf. Daarom geef ik de eigenaar hier les in, zodat deze zelf verder kan gaan in de training en dit dagelijks kan oppakken.
Ook onder het zadel is dit van belang. Het paard kan de ruiter van nature niet dragen, daar moet hij wel voor getraind worden. Veel paarden krijgen deze kans niet en lopen daardoor onnodig blessures op. Met name door compensatie elders in het lichaam.
Door gedegen training kun je dus lang, blessure vrij plezier hebben van je paard.