Mijn naam is Sandra Oostdam geboren in Hillegom (Zuid Holland) en inmiddels verhuisd naar Meijel (Noord Limburg). Doordat de paarden mij dagelijks inspireren verdiep ik mij hier graag in. Ik leer nog elke dag bij, over de gezondheid, biomechanica, fascia en voeding. Ik heb de opleiding Revalidatietrainer gevolgd bij Equicare Plus, tevens laat ik mij regelmatig bijscholen.

 

 

Toen mijn draver Option in 2008 een blessure aan zijn rug kreeg moest ik met hem wandelen. Dat ging in het begin prima, totdat hij teveel energie had en samen met mij over de laan vloog. Dit kon niet meer zo. Op internet ben ik gaan zoeken en zo terecht gekomen bij Parelli Natural Horsemanship! Wat een inzichten, echt een eye opener na al die jaren maar gewoon wat te hebben gedaan. Ik heb les genomen en online lessen gevolgd en daardoor werd onze relatie steeds beter.

Option werd ouder en omdat ik hem niet overbelasten (hij heeft hele slechte banden achter door overbelasting in de draverij voordat hij bij mij kwam) heb ik een 1,5 jarige KWPN-er gekocht Benjamin. Omdat ik graag NOG meer wilde ben ik de opleiding Revalidatietrainer gaan volgen. Ten eerste om Option zo soepel mogelijk te houden op zijn oude dag en Benjamin zo sterk mogelijk te maken om te gaan rijden. Het is een groot, lang, hypermobieltje die zeker problemen zou krijgen zonder gedegen training vooraf. Het moderne sportpaard is nu eenmaal erg flexibel en dat geeft ook problemen helaas. Die opleiding leert mij nu zoveel dat ik hier iets mee wilde gaan doen. Ik wil mens en paard graag helpen in de samenwerking hierin.